Lupte grele în estul Ucrainei. Armata şi separatiştii proruşi se luptă la Slaviansk, Doneţk şi Lugansk

Data publicării:
Ucraina

A fost o noapte de lupte grele la Lugansk, unde zeci de insurgenţi proruşi au luat cu asalt o unitate militară. Rafalele de mitralieră au putut fi auzite ore întregi. Nu există încă date oficiale, dar surse locale vorbesc de mai mulţi răniţi.

Confruntări dure au fost şi la Doneţk, unde armata ucraineană a pierdut cel puţin doi soldaţi, iar 40 au fost răniţi.

Trupele antiteroriste ale Kievului au suferit pierderi şi în apropiere de Slaviansk. Potrivit oficialilor ucraineni, cel puţin trei soldaţi au murit, iar alţi cel puţin 50 au fost răniţi, după ce un convoi de blindate a fost atacat de separatişti cu grenade antitanc.

Violenţele vin după ce în urmă cu două zile sute de insurgeţi proruşi au luat cu asalt o unitate de grăniceri în regiunea Lugansk.

În ciuda asaltului copleşitor cu lansatoare de rachete portabile şi muniţie grea, soldaţii ucraineni au reuşit să respingă asaltul.

Cel puţin cinci separatişti au murit în urma atacului, care se poate repeta oricând spun autorităţile ucrainene.

Tot la Lugansk, armata ucraineană şi separatiştii se acuză reciproc de lansarea unei rachete care a omorât 12 civili după ce a lovit chiar în centrul oraşului.

Potrivit ultimului bilanţ, cel puţin 200 de oameni, între care soldaţi ucraineni, separatişti şi civili, au murit după lansarea operaţiunii antiteroriste a autorităţilor de la Kiev de la începutul lunii aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri