Lupte grele în regiunea Doneţk. Situaţie tensionată la Kiev

Data publicării:
ucraina donetk

Cel puţin 13 militari au fost ucişi în schimburile de focuri din Donețk. Cartierele mărginaşe sunt ţinta tirurilor de artilerie. Separatiştii au declarat că sunt gata să apere oraşul pe care îl consideră capitala autoproclamatei Republici Doneţk.

Suferim pierderi importante doar pentru că echipamentul nostru este învechit şi aproape de nefolosit. Aproape toate vehiculele noastre sunt stricate. Este foarte dificil”, a explicat un militar.

Oamenii se ascund în subsolurile blocurilor, în încercarea de a nu fi prinşi în mijlocul luptelor. „Cine ştie când se va termina? Sperăm să se termine cât mai repede. Dar, din nefericire, nu noi suntem aceia care iau decizii”, spune o localnică.

În puţinele ore de linişte, în faţa bancomatelor se formează cozi.

Violenţe au fost şi în regiunea Lugansk, unde soldaţii unui punct de grăniceri acuză că au fost atacaţi dinspre partea rusă. „Am văzut observatori pe partea rusă, iar când unul dintre ei a dat semnalul, s-a tras asupra noastră”, a povestit unul dintre soldați.

Situaţia este tensionată şi la Kiev, unde autorităţile vor să cureţe Piaţa Independenţei de baricadele ridicate în noiembrie, iar manifestanţii se opun şi, în spiritul tradiției, au incendiat cauciucuri. Piaţa devenit simbolul luptei împotriva fostului regim de la Kiev, condus de preşedintele Viktor Ianukovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri