Sari la conținut

Macron, despre rezultatul alegerilor din Italia: Poţi să lupţi pentru idei măreţe, dar nu fără să iei în considerare un context brutal

Preşedintele francez Emmanuel Macron spune că rezultatul alegerilor din Italia aminteşte că europenii nu ar trebui să lupte doar pentru ţeluri măreţe, ci să ia în considerare şi dificultăţile întâmpinate de cetăţenii obişnuiţi în faţa fenomenului imigraţiei, scrie Reuters, preluat de News.ro.

Emmanuel Macron Visits Berlin

Foto: Sean Gallup/Getty Images

“Observ că, în lumea în care trăim, poţi să te lupţi pentru idei măreţe, dar nu poţi face asta fără să iei în considerare un context brutal”, a spus Macron în timpul unei conferinţe de presă comune cu prim-ministrul regiunii Quebec, potrivit surselor citate.

“Şi Italia suferă, fără îndoială, de câteva luni din cauza presiunii imigraţiei. Această presiune foarte puternică este un context pe care trebuie să îl luăm în considerare”, a adăugat Macron.

Preşedintele francez a precizat că rămâne prudent în ceea ce priveşte rezultatele, aşteptând să vadă cum va forma preşedintele italian guvernul.

Mişcarea Cinci Stele (M5S, populişti) ar urma să obţină cel mai mare număr de mandate în Camera Deputaţilor, însă niciun partid sau alianţă nu va obţine o majoritate absolută în Cameră, potrivit unei proiecţii difuzate de postul public RAI, potrivit Reuters.

Mişcarea fondată în 2009 poate obţine între 216 şi 236 din cele 630 de mandate din Cameră, potrivit acestei proiecţii, difuzate în cursul nopţii de duminică spre luni.

Partidele din coaliţia de dreapta/extremă dreapta din jurul partidului Forza Italia al fostului premier Silvio Berlusconi ar urma să obţină împreună între 248 şi 268 de mandate - dintre care între 122 şi 132 Liga (extrema dreaptă) şi între 94 şi 127 Forza Italia.

Coaliţia condusă de Partidul Democrat (PD, centru-stânga, la putere), ar urma să obţină între 107 şi 127 de mandate.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...