MAE: 16 români, blocați în Gaziantep

Data actualizării: Data publicării:
steag turcia flickr

16 români sunt blocați de cinci zile în Gaziantep, localitate aflată în apropierea graniței cu Siria, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Românii așteaptă un zbor către Istanbul şi de acolo către ţară.

steag turcia flickr

Cursele aeriene au fost anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  Turcia a fost lovită şi ea de furia iernii - în Istanbul este cea mai severă furtună de zăpadă din ultimii şapte ani, care a paralizat transporturile.

„Ambasada României la Ankara are în atenţie situaţia cetăţenilor români blocaţi în Gaziantep, ca urmare a anulării curselor aeriene din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Conform informaţiilor obţinute până la acest moment de la cetăţeanul român care s-a adresat misiunii diplomatice în vederea solicitării asistenţei consulare, un număr de 16 persoane se află în acest moment blocaţi la Gaziantep”, a precizat MAE.

Ninsorile abundente au dus la anularea a sute de curse domestice. Românii blocaţi în Gaziantep, un oraş vizat des de atentate, spun că se tem pentru vieţile lor.

De asemenea, ministerul a dat asigurări că misiunea diplomatică ține legătura în mod permanent cu cetăţenii români afectaţi care s-au adresat ambasadei solicitând sprijin.

„Imediat după semnalarea situaţiei, Ambasada României la Ankara a luat legătura cu operatorul aerian ale cărui zboruri au fost anulate pentru a se asigura că cetăţenilor români le sunt respectate drepturile, în sensul asigurării condiţiilor de cazare şi masă”, a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României la Ankara apelând 0090 532.318.1726 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau 0090 312.44.77.940 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri