MAE: 362 de cetățeni români și rezidenți străini s-au întors în țară din Marea Britanie și Franța

Data publicării:
161029_A310_TAROM_RETRAGERE_04_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe anunță întoarcerea în țară a 339 de cetățeni români blocați în Marea Britanie și Franța, din cauza pandemiei de coronavirus. Printre cei întorși acasă se regăsesc studenți aflați la studii, pacienți la tratament și alți cetățeni care nu-și mai puteau prelungi șederea în țările respective, dar și cetățeni străini rezidenți în România.

„În cursul zilei de 18 iunie, au revenit în țară 151 de cetățeni români din Republica Franceză și 188 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat MAE.

Printre cetățenii care au revenit în țară din Marea Britanie se află studenți, persoane sub tratament medical și alți cetățeni care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective. Revenirea în țară a fost asigurată prin intermediul a două curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Paris-București, respectiv București-Londra-București.

Alături de români, cu cele două curse au revenit în România și cetățeni rezidenți, respectiv 19 francezi, doi canadieni, un tunisian și un american.

De asemenea, cu aceleași curse aeriene, pe rutele București-Paris, respectiv București-Londra, a fost facilitată și revenirea în țările de cetățenie a unor cetățeni britanici și cetățeni francezi care se aflau pe teritoriul României.

Editor: B.P:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri