MAE: Autoritățile bulgare au revocat controalele suplimentare instituite la frontieră

Data publicării:
MASINA CONTROL VAMA BULGARI AGERPRES

Foto: Agerpres 

Cetățenii români beneficiază astfel de revenirea la regimul controlului minimal atât la intrarea, cât și la ieșirea de pe teritoriul Bulgariei, indiferent de punctul de trecere a frontierei bulgare pe care îl tranzitează, se mai afirmă în comunicatul MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunțase duminică faptul că din motive de securitate autoritățile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, măsura fiind instituită cu titlu temporar, fără ca momentan să fie prevăzut un termen limită.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe avertiza cetățenii români care tranzitează Bulgaria asupra posibilității ca recentele măsuri dispuse de autoritățile locale să genereze prelungirea duratei de așteptare la traversarea frontierelor Bulgariei.

Ministerul român al Afacerilor Externe a precizat, duminică seara, și că informațiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecți de activități teroriste nu corespund realității.

Presa din Bulgaria a relatat duminică faptul că serviciile de securitate din țara vecină caută doi cetățeni străini, un român și o tânără din Franța, care s-ar fi raliat organizației teroriste Statul Islamic și care în prezent s-ar afla pe teritoriul bulgar.

A doua zi de controale suplimentare la graniţa cu Bulgaria: Trecerea frontierei s-a fluidizat

Teroristul” cu acte românești, un exces de zel al presei bulgare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri