MAE: Avertizare pentru românii care vor să călătorească în Germania

Data publicării:
Cn AQ0MWYAAXrfj

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc sau tranzitează landul Bavaria din RF Germania că, urmare unui atac armat în Centrul Comercial Olympia din zona de est a metropolei germane Munchen, autoritățile locale au suspendat circulația metroului şi a mijloacelor de transport în comun de suprafață, recomandând a se evita circulația pe străzi, precum şi evitarea circulației pe autostrăzile adiacente, scrie pe site-ul ministerului. MAE este în permanent contact cu autoritățile locale în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluția situației.

În acest context, MAE reiterează avertismentul adresat cetățenilor români aflați sau care se deplasează în regiunea bavareză a RF Germania de a rămâne extrem de precauți și vigilenți, evitând ieșirea din spațiile de cazare sau domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri