MAE bulgar le recomandă cetățenilor săi să părăsească Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
Drapelul Bulgariei.
Foto: Profimedia

Având în vedere situația complicată din și în jurul Republicii Moldova, facem apel la compatrioții noștri să se abțină de la orice călătorie în țară. Invităm cetățenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri pentru a părăsi țara cu vehiculele disponibile în prezent, anunță ministerul afacerilor externe din Bulgaria pe site-ul său.

Recomandăm tuturor compatrioților noștri, rezidenți temporar sau permanent în Republica Moldova, să se înregistreze la serviciul „Călătoresc pentru...” pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria - https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova

Dacă au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Republica Moldova se pot adresa ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău, sau consulatului din orașul Taraclia.

Alerta vine în pofida declaraţiei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, că „nu există vreun pericol iminent de escaladare” a situaţiei pe terioriul Moldovei, în special dacă se vorbeşte despre malul drept al Nistrului, scrie Unimedia.

Ministrul adjunct de externe rus Andrey Rudenko a refuzat, la 26 aprilie, să excludă posibilitatea ca enclava Transnistria din Moldova, controlată de separatiştii ruşi, să fie atrasă în războiul din Ucraina.

Acest lucru a urmat unei serii de incidente, inclusiv explozii şi ameninţări cu bombă, în Transnistria, care au determinat-o pe preşedinta moldoveană Maia Sandu să convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Securitate la 26 aprilie.

„Analiza noastră de până acum arată că există tensiuni între diferite forţe din regiune interesate în destabilizarea situaţiei. Acest lucru face ca regiunea transnistreană să fie vulnerabilă şi creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat Sandu după reuniune.

„Condamnăm orice provocări şi încercări de a atrage Republica Moldova în acţiuni care pot pune în pericol pacea în ţară. Chişinăul continuă să insiste asupra soluţionării paşnice a conflictului transnistrean”, a mai spus Sandu, anunţând o serie de măsuri de securitate sporite.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri