MAE: Nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia, până în acest moment

Data publicării:
ROMAN IN AEROPORT PRINTRE IMPUSCATURI GettyImages-576524476

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES  

"Până în prezent, au fost recepţionate aproximativ 400 de apeluri telefonice prin intermediul Call Center-ului Ministerului Afacerilor Externe şi direct la misiunea diplomatică şi oficiile consulare. Potrivit informaţiilor de până în prezent, nu se înregistrează victime sau răniţi în rândul cetăţenilor români aflaţi în Turcia", transmite MAE.

Instituţia precizează că celula de criză deschisă la nivelul ministerului a funcţionat toată noaptea, iar imediat ce condiţiile de securitate au permis, o echipă a Consulatului General al României la Istanbul s-a deplasat la Aeroportul Internaţional Atatürk din Istanbul, pentru a oferi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia.

"La nivelul Celulei de criză sunt menţinute contactele cu firmele şi companiile de turism care operează pe relaţia cu Turcia. Potrivit informaţiilor disponibile, frontiera terestră dintre Turcia şi Bulgaria este închisă în sensul de ieşire din Turcia", arată MAE.

"Pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE pune la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia verde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de email: callcenter@mae.ro. De asemenea, cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579, operate în regim de permanenţă de Centrul de Contact şi Suport.

În acest context şi având în vedere situaţia încă fluidă, MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români interesaţi care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia să evite aceste deplasări.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri