Sari la conținut

MAE: Românca rănită în atacul de la Londra, în stare gravă

Femeia din România care a fost rănită în atacul de la Londra este internată în spital în stare gravă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Este vorba despre femeia care a fost lovită cu mașina de atacator și proiectată în Tamisa. Celălalt român rănit, un bărbat, a fost deja externat din spital. 

Potrivit informațiilor pe care le avem, ea ar fi pietonul care a fost lovit de mașină și aruncat în Tamisa și apoi recuperată. Ministerul a luat legătură cu familia. Nu știm dacă familia a ajuns în Marea Britanie. Dacă familia solicită asistență consulară, desigur, ministerul asigură ajutor în mod punctual. Există o celulă de criză, a fost înființată imediat după confirmarea atacului terorist. Sunt procedurile uzuale, se ține legătura cu autoritățile britanice, cu autoritățile spitalicești și cu familia cetățeanului grav rănit”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu. 

Românii se aflau pe podul Westminster în momentul când atacatorul a intrat cu maşina în mulţime. Postul de televiziune BBC a difuzat imagini în care se vede cum, în timp ce maşina înaintează, o persoană cade în apă. Femeia a fost recuperată din apă de echipele de salvare şi dusă la spital. 

Cel puţin patru oameni au murit și 40 au fost răniți într-un atac terorist ce a avut loc, miercuri, în Londra. Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că atacatorul a fost ucis după ce acesta a trecut cu mașina peste mai multe persoane pe podul Westminster, apoi a încercat să între în Parlament, aflat în apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist.