Mai mulți polițiști înarmați pe străzile Londrei

Data publicării:
politisti londra

Agenţii înarmaţi care s-au alăturat forţelor ce asigură securitatea Londrei vor patrula prin zonele aglomerate, punctele strategice şi turistice ale metropolei cu aproape nouă milioane de locuitori.

Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei din Londra: „Nu avem informaţii că urmează foarte curând un atac. Dar am văzut atacuri în Franţa şi în Belgia şi ar fi nesăbuit din partea noastră să ignorăm aceste lucruri.”

Şeful poliţiei metropolitane nu neagă faptul că printre britanici domneşte teama după ce au văzut baia de sânge pe care au făcut-o teroriştii pe continent. Tot el recunoştea că întrebarea corectă nu este DACĂ va fi lovită Marea Britanie de un atac terorist, ci CÂND se va întâmpla. Reacţia autorităţilor este pe măsura ameninţărilor.

Sadiq Khan, primarul Londrei: „Cetăţenii vor vedea ofiţeri în locurile în care nu i-au mai întâlnit până acum. Vor vedea motociclete, vehicule, şi chiar şi pe râu lucruri pe care nu le-au mai văzut înainte.”

Nici autorităţile din Franţa nu stau degeaba. Ofiţeri înarmaţi patrulează chiar şi pe plaje şi au dreptul să verifice orice bagaj suspect. Tot ca măsură de prevenire au fost anulate mai multe festivităţi programate luna aceasta la Marsilia şi Avignon. "Suntem în stare de război", a declarat ministrul francez al Apărării pentru a justifica renunţarea la aceste evenimente la care, în mod normal, ar fi participat mii de oameni. Nimeni nu îşi poate şterge din minte ororile de la Nisa de acum trei săptămâni: 84 de oameni, inclusiv un român, au murit ucişi de un terorist care a intrat cu un camion în mulţimea ce sărbătorea ziua naţională a Franţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri