Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Laura Codruța Kovesi. Moldova vrea să colaboreze cu Parchetul European

Data actualizării: Data publicării:
laura codruta kovesi si maia sandu cu masti pe fata
Maia Sandu (dr.) s-a întâlnit la Bruxelles cu Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului european Foto: Facebook Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit la Bruxelles cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi. Maia Sandu spune că vrea să colaboreze cu instituția europeană pentru a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.

Președintele Republicii Moldova a anunțat pe Facebook că a avut duminică o întâlnire cu procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi. Discuția a avut loc la Bruxelles.

„Am avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European. Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova.De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, declară Maia Sandu în mesajul postat pe Facebook.

Maia Sandu și-a preluat mandatul la 24 decembrie, iar faptul că Bruxelles-ul se numără printre primele sale destinații externe indică schimbarea de abordare față de predecesorul ei în funcție, Igor Dodon, considerat un prorus. Luni, Maia Sandu se va întâlni cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

Prima deplasare externă a Maiei Sandu de când este președinte a fost la Kiev.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri