Majoritatea victimelor de la Bruxelles, încă neindentificate. Explicațiile autorităților belgiene  

Data publicării:
raniti metrou 1 1

 

Rudele persoanele dispărute fac eforturi disperate să îi găsească pe cei dragi lor. Dau telefoane la autorități, stau cu orele la centrul de informare și lansează apeluri pe rețelele de socializare.

Levi Stutton încearcă de trei zile să afle ce s-a întâmplat cu fratele său și cu soția lui, Justin și Stephanie Shults, care se aflau la aeoportul Zaventem în momentul explozilor. Tânărul, care locuiește în Tennessee, a lansat un apel pe Twitter.

Am sunat la ambasadă, la Crucea Roșie, la spitale. Nu primim nicio informație. Nimeni nu ne spune nimic. Tot ce putem să facem este să ne rugăm”, a spus Levi Stutton pentru The New York Times. 

De asemenea, Chandrasekar Ganesan s-a alăturat unui grup pe Facebook cu indieni expatriați în Belgia în încercarea de a-și găsi fratele. Raghavendran Ganesan este inginer de software și folosește metroul zilnic pentru a merge la lucru. Fratele său a contactat ambasada Indiei de la Bruxelles, de unde i s-a transmis că îl caută pe Raghavendran, dar nu are nicio informație concretă.

Pe Facebook, familia tinerei Aline Bastine din Belgia o caută disperată.

„Ați văzut această tânără. Se numește Aline Bastine, de naționalitate belgiancă, în vârstă de 29 de ani. Cel mai probabil se afla la metrou în timpul exploziei. Suntem disperați să primim vești despre ea. Dacă ați văzut-o, vă rog să ne contactați”, au scris rudele tinerei pe rețeaua de socializare.

Printre cele 31 de persoane care au murit au fost și americani, a confirmat secretarul de stat american John Kerry, dar Departamentul de Stat încă nu a făcut publice numele lor. De asemenea, Ministrul de Externe din Olanda a spus că sunt și victime olandeze.

Poliția germană a anunțat că o tânără din Aachen care se afla în aeroport, marți dimineața, nu a supraviețuit atacului, în timp ce soțul este internat într-un spital din Bruxelles.

De asemenea, și agenția națională de știri din China a anunțat numele unei victime: Deng Jinquan, un om de afaceri, cunoscut sub numele de Frank.

Autoritățile belgiene au explicat că procesul de identificare merge greu deoarece victimele au fost mutilate în explozie, mai ales la metrou unde bomba a provocat mai multe daune, scrie The New York Times. 

Trebuie să fim 100 la 100 siguri de identitatea unei persoane înainte a anunța ceva public. Nu cred că durează mai mult decât a durat în Spania sau Marea Britanie”, a explicat Michael Jonniaux, purtătorul de cuvânt al poliției federale belgiene care a fost însărcinată cu identificarea victimelor. Jonniaux a subliniat că situația nu poate fi comparată cu ce s-a întâmplat la Paris, deoarece victimele moarte prin împușcare sunt mai ușor de identificat.

Între timp, familiile celor dispăruți contribuie și ei la identificarea victimelor. Rudele sunt rugate să identifice obiecte personale care au fost decoperite la scenele celor două atentate, deși identitatea unei persoane este stabilită definitiv prin testul ADN, amprente, sau radiografii.

Victimele de la aeroport au fost trimise la un spital universitar din Leuven, în timp ce victimele de la metrou au fost trimise la spitalul militar din Neder-over-Heembeek din nordul Bruxelles-ului. Tot aici s-a format un centru în care rudele pot veni să ceară informații.

La spitalul militar, rudele persoanelor dispărute trec prin două puncte de verificare, păzite de soldați și polițiști unde trebuie să se identifice. Sunt întâmpinați de voluntari de la Crucea Roșie și polițiști din echipa de identificare a poliției, dar și de un psiholog care să îi ajute.

Vineri, pe lista cu victimele indentificate apăreau zece persoane.

Olivier Delespesse, în vârstă de 45 de ani, cetățean belgian. A murit în explozia de la metrou

David Dixon, în vârstă de 51 de ani, era IT-ist britanic

Leopold Hecht, actor și student la drept din Belgia

Loubna Lafquiri, profesoară de gimnastică la o școală din Bruxelles

Bart Mignom, în vârstă de 21 de ani, era student belgia

Alexander și Sascha Pinczowski erau frate și soră de origine olandeză. Călătoreau spre New York

Adelma Tapia Ruiz din Peru, în vârstă de 36 de ani, era mama a două gemene

Jennifer Scintu-Waetzmann, în vârstă de 30 de ani, provenea din Germania și mergea în luna de miere la New York

Elita Borbor Weah avea 41 de ani și era refugiată din Liberia. Locuia în Olanda

Citiți și: 
Atentate la Bruxelles. Turcia acuză Belgia că i-a ignorat avertismentele
Erori în anchetele de terorism ale europenilor. Franța a refuzat o listă cu suspecți furnizată de Damasc
O româncă și fetița ei, singurele supraviețuitoare din metroul care a explodat la Bruxelles 
Cum l-au scăpat polițiștii belgieni pe Salah Abdeslam, deși aveau adresa lui  încă din decembrie. De ce nu l-au arestat  
The New York Times: Atentatele de la Bruxelles, încă un eșec confirmat al spionajului european
Agentul de securitate al unei centrale nucleare din Belgia, ucis. Cartela lui de acces a dispărut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri