Mamele care participau la o conferință pentru promovarea alăptatului, sfătuite să nu alăpteze

Data publicării:
mame cu copii - 5436165-Mediafax Foto-Raul Stef

  

Momente de uimire și furie pentru mamele care au vrut să-și alăpteze pruncii la o conferință care avea ca scop chiar „eliminarea barierelor” și promovarea alăptatului.

Organizatorii le-au spus femeilor că acest lucru ar fi „inadecvat”, scrie The Telegraph. Aceștia au declarat că evenimentul era pentru „profesioniști”, nu pentru mamele care alăptează.

„Oficialii care au organizat conferinţa despre alăptatul la sân au subestimat numărul mămicilor care vor veni însoţite de copilaşi la eveniment”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului scoţian.

Când mamele au început să se revolte, organizatorii au dat asigurări că la evenimentele următoare vor exista „facilități” pentru ca alăptatul să fie posibil.

În urmă cu o lună, eurodeputatul britanic Nigel Farage, liderul partidului populist Ukip, a declarat că mamele ar trebui „să stea într-un colţ”, nu să îşi alăpteze bebeluşii într-un mod „ostentativ”

Un alt punct de vedere a venit de la Papa Francisc, atunci când a botezat 33 de copii în Capela Sixtină din Roma. Suveranul Pontif le-a spus mamelor să se simtă libere să îi alăpteze, dacă bebeluşii încep să plângă sau dacă li se face foame.

Citiți și: Tinerețe fără bătrânețe. Pro sau contra alăptatului în public?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri