Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Filat a fost prelungit pentru încă 30 de zile

Data publicării:
vlad filat 2 agerpres 1
FOTO: Agerpres

Foto: Agerpres

Vlad Filat va rămâne în arest până pe 14 decembrie. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Buiucani din Chișinău, demersul procurorilor fiind examinat timp de peste opt ore.

Procurorul care instrumentează acest caz a subliniat că judecătorii au luat în calcul toate probele aduse de procurori și astfel au admis demersul acestora.

De asemenea, procurorul a menționat că până în prezent au fost audiate mai multe persoane cu funcții publice. Audierile vor continua și în perioada următoare.

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie de către ofițerii ai Consiliul Național Anticorupție (CNA), după ce la solicitarea procurorului general parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară.

Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție și fraude din sistemul bancar al Republicii Moldova și riscă până la 15 ani de închisoare.

Agerpres notează că PLDM a decis miercuri să treacă în opoziție și să nu participe la formarea unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern, acuzându-i pe democrați că au provocat deliberat această criză prin faptul că au votat împreună cu socialiștii și comuniștii moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleț, din care PD făcea parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri