Marea Britanie cu două viteze: Afacerile reginei Elisabeta sunt înfloritoare. Ultimul bilanţ: 45 milioane euro

Data publicării:
regina-1

Teoretic, Crown Estate aparţine monarhului atunci când acesta este în exerciţiul funcţiunii şi trece apoi la succesor. Rădăcinile sale se duc până în secolul al XVIII-lea: în 1760, monarhia britanică a cedat în administrarea companiei mai multe proprietăţi, în schimbul unor plăţi anuale. Asta înseamnă că respectiva companie nu este proprietatea privată a suveranului, ci o organizaţie independentă.

Crown Estate se află sub controlul Parlamentului de la Londra, căruia este obligată să îi prezinte un raport anual. Profiturile sunt vărsate la trezoreria Marii Britanii, care îi oferă monarhului 15% din câştig. Potrivit ultimului bilanţ, regina a încasat 45 de milioane de euro, impozabili.

Activele imobiliare au reprezentat baza pe care s-a construit uriaşa afacere. Compania deţine imobile pe Regent Street, în Londra, unde se regăsesc câteva din cele mai căutate spaţii comerciale din lume. În portofoliu sunt sute de mii de hectare de teren agricol, exploatări piscicole, dar şi parcuri eoliene pe mare.

Perlele coroanei - Palatul BuckinghamCastelul Windsor sau conacul Balmoral din Scoţia – se află în proprietatea directă a reginei.

Business Club



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri