Marea Britanie, lovită de furtuni. Cel puţin doi oameni au murit şi 100.000 de case nu au curent electric

Data publicării:
inundatii uk

Pericolul furtunii formate în Atlantic a trecut, însă, problemele britanicilor nu s-au sfârşit. Ploua puternic în mai multe regiuni şi există riscul ca locuinţele care au scăpat de furia apelor să fie inundate. Oamenii trăiesc cu teama că se vor trezi cu puhoaiele în casă.

Pentru mai mulţi britanici, o seară la restaurant s-a transformat într-un coşmar, după ce localul aflat pe malul mării a fost inundat. Oamenii s-au refugiat la etaj şi au aşteptat ca armata să vină să-i salveze.

În sprijinul comunităţilor lovite de inundaţii au venit şi peste 2 mii de membri ai armatei, marinei şi ai forţelor aeriene britanice. Este cea mai mare mobilizare în Regatul Unit după cel de-al doilea război mondial. Premierul David Cameron a mers din nou în zonele ameninţate de Tamisa şi a recunoscut în faţa jurnaliştilor că guvernul are o lecţie de învăţat după dezastrul care s-a abătut asupra Marii Britanii.

„Ne vom învăţa lecţia după. Acum, trebuie să facem tot ce putem în următoarele ore pentru a proteja cât mai multe case şi comunităţi”, a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.

Meteorologii britanici au avertizat că în regiunea Anglia se vor produce noi inundaţii. Râul Tamisa, care traversează Londra, ar putea atinge o cotă record.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri