Le Pen: O ieşire din zona euro nu ar fi haotică pentru Franţa

Data actualizării: Data publicării:
France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedinta Frontului Naţional, Marine Le Pen, a încercat duminică să-i liniştească pe alegătorii francezi cu privire la planurile sale de a retrage naţiunea din zona euro, susţinând că o asemenea acţiune „nu ar provoca haos” şi ar purta negocieri „bine pregătite” cu celălalte ţări ale UE.

France Honours Attack Victims As The Nation Mourns
Foto: Gulliver/GettyImages

Marine Le Pen are şanse mari să intre în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dar sondajele arată că va pierde în faţa contracandidatului Emmanuel Macron, relatează News.ro.

Una dintre principalele promisiuni electorale ale prezidenţiabilei de extremă-dreapta se rezumă la retragerea din zona euro, tocmai pentru a-i atrage pe alegătorii nemulţumiţi de globalizare. Însă, sondajele arată că francezii se opun categoric unei reveniri la franc.

„Euro a declanşat o creştere gravă a preţurilor şi o scădere dramatică a puterii de cumpărare. De asemenea, moneda reprezintă un obstacol serios pentru crearea de locuri de muncă pentru că a declanşat o scădere a competitivităţii în economia franceză”, a declarat prezidenţiabila într-un interviu pentru Le Parisien.

Marine Le Pen a sus că nu va retrage în mod abrupt ţara din zona euro, ci va organiza un referendum după şase luni de negocieri cu ţările UE. 

Aceasta vrea să negocieze cu ţările blocului comunitar inclusiv o retragere din zona Schengen.

„Trebuie să facem asta într-un mod raţional şi bine pregătit. Eu nu vreau haos”, a susţinut preşedinta Frontului Naţional.

Primul tur al alegerilor din Franța va avea loc pe 23 aprilie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri