Marş de protest împotriva monarhiei britanice la Dublin

Data publicării:
Oameni care aruncă un sicriu în apă.
Marş de protest împotriva monarhiei britanice la Dublin. Foto: Teitter / @AIAIreland

Un sicriu pe care era scris „RIP British Empire” („Odihnească-se în pace imperiul britanic”) a fost aruncat luni în râul ce traversează centrul capitalei Dublin, informează PA Media/dpa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul s-a petrecut în timpul unui marş de protest împotriva monarhiei organizat în capitala Irlandei în ziua în care, la Londra, a avut loc înmormântarea regretatei regine Elisabeta a II-a.

Anti Imperialist Action Ireland a spus că acest gest reprezintă recrearea unei acţiuni a fostului lider socialist James Connolly, care a avut loc la Dublin în 1897, în timpul unei vizite în oraş a reginei Victoria.

Preşedintele irlandez Michael D Higgins şi premierul ţării Michael Martin s-au numărat printre liderii mondiali care au participat la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a.

Marşul de luni după-amiază de la Dublin a fost prezent ca un gest de protest „împotriva venerării slugarnice a monarhiei engleze de către clasa conducătoare a unui stat liber” mai notează sura citată de Agerpres

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri