Martin Schulz, reales președinte al PE. Euroscepticii s-au întors cu spatele când s-a intonat imnul UE

Data publicării:
nigel

Martin Schulz a fost reconfirmat în fruntea Parlamentului European, în urma unui scrutin lipsit de surprize. Aceasta datorită unui acord încheiat de social-democraţi cu popularii europeni şi liberali. Acesta prevede ca Legislativul european să fie condus de Martin Schulz timp de doi ani şi jumătate, urmând ca din 2017 preşedinţia Parlamentului să revină Partidului Popular.

Ceremonia din Parlamentul de la Strasbourg nu a fost, însă, lipsită de incidente. Parlamentarii eurofobi, în frunte cu britanicul Nigel Farage, s-au întors cu spatele în momentul în care în sală a fost intonat imnul Uniunii Europene.

De altfel, tocmai pentru a contracara iniţiativele eurofobilor în Parlamentul European, social-democrații, popularii, liberalii și verzii vor să încheie o alianţă. Grupul euroscepticilor a obţinut 100 de locuri la alegerile din 25 mai. Nigel Farage, liderul UKIP, este cel mai important actor al acestei forţe, care se concretizează în jurul partidului său şi al formaţiunii Cinci Stele, a italianului Beppe Grillo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri