Sari la conținut

Mărturii din infernul de la Bataclan. Membrii trupei au povestit momentele de groază prin care au trecut

Julian Dorio, toboşar: „Noi suntem o trupă zgomotoasă. Muzica noastră acoperă chiar şi zgomotul efectelor pirotehnice. Dar primele focuri de armă au fost atât de puternice încât mi-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă. Am văzut doi bărbaţi care trăgeau fără oprire asupra spectatorilor. Cred că a fost cel mai îngrozitor lucru la care am sistat vreodată.”

Spectacolul rockerilor de la Eagles of Death Metal începuse de o oră când au năvălit în sală teroriştii.

Shawn London, sunetist: „Oamenii se prăbuşeau pe capete. Unii erau răniţi, alţii erau morţi. Eu rămăsesem în picioare. L-am văzut pe cel care trăgea. M-a privit direct în ochi. Apoi a încercat să mă împuşte, dar a ratat şi a lovit placa de sunet.”

Solistul îşi aminteşte ca prin ceaţă că a fugit de pe scenă. În fiecare secundă se întreba ce se întâmplă cu colegii lui.

Jesse Hughes, solist: „M-am simţit atât de vinovat că i-am lăsat pe scenă pe Matt şi Denny. Nu ştim ce s-a întâmplat cu ei. Speram că au reuşit să fugă.”

Matt McJunkins, basist: „Am intrat într-o cameră unde mai erau nişte oameni. Se ajutau între ei. Unii fuseseră împuşcaţi şi sângerau. Alţii adunaseră nişte scaune şi încercau să baricadeze uşa cu ele. Cineva lăsase acolo o sticlă de şampanie, voiam să sărbătorim după spectacol, dar acum o puteam folosi doar... (Reporter: Doar ca o armă?) Da, doar atât aveam la îndemână.”

Toţi membrii trupei Eagles of Death Metal au supravieţuit şi vor să revină la Bataclan după ce sala de spectacole va fi redeschisă.