Mărturii din timpul atacului de la tipografie: "Unul dintre terorişti se afla la 50 de centimetri de mine. A băut apă deasupra capului meu" 

Data publicării:
grafician

Tânărul a stat ascuns sub chiuveta din sala de mese peste opt ore, timp în care a furnizat autorităţilor informaţii cruciale despre ce se întâmpla înăuntru. Invitat la postul de televiziune France 2, graficianul a povestit prin ce a trecut. Cu lacrimi în ochi, el i-a mulţumit patronului care i-a spus să se ascundă atunci când a văzut că două persoane înarmate intră în clădire.

„Vreau să îi mulţumesc lui (n. Red. - patronului). El a fost cel care mi-a dat timpul necesar pentru a mă ascunde. Dacă m-ar fi descoperit, altfel ar fi stat lucrurile. Nu aş fi reuşit să mă păzesc până la sfârşit. Primul lucru pe care mi l-a spus este că au arme Kalashnikov. Nu mi-a venit să cred. Mi-am spus că este o glumă”, povesteşte Lilian Lepere.

Ajuns în siguranţă, Lilian a început să trimită sms-uri tatălui. Acesta a luat apoi legătura cu forţele de ordine. Cel mai îngrozitor moment a fost cel în care unul dintre cei doi terorişti a venit să bea apă exact acolo unde se afla el.

„Se afla la 50 de centimetri de mine. Dulapul se afla la 50 de centimetri de mine. A băut apă deasupra capului meu”, spune tânărul.

Lilian este considerat acum un erou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri