Sari la conținut

Măsură anti-discriminare: Metroul din Londra renunță la formula „doamnelor și domnilor”

Metroul din Londra a decis înlocuirea expresiei „doamnelor și domnilor” din anunțurile privind serviciile prestate în favoarea unui mesaj „anti-discriminare”/incluziune de gen, informează Mashable.

metrou londra steag curcube

Foto: Facebook

Potrivit sursei citate, angajații metroului londonez vor folosi acum formule precum „Bună dimineața, toată lumea!” pentru anunțuri. De asemenea, toate anunțurile preînregistrate vor fi actualizate pentru a include un limbaj care nu discriminează.

Vrem ca toată lumea să se simtă binevenită în rețeaua noastră de transport”, a declarat Mark Evers, directorul strategiei pentru clienți a transportului londonez(TfL, n.red). „Am revizuit limbajul pe care îl folosim în anunțuri și ne vom asigura că este pe deplin incluziv, reflectând marea diversitate a Londrei”, a completat acesta.

Trecerea la un salut care nu discriminează vine după ce activiștii LGBTQ(lesbiene, gay, bisexuali, transexuali, queer) din oraș au cerut primarului Londrei să schimbe salutul, mai ales în perioada paradelor Pride de la începutul lunii.

Pe aceeași temă