Măsura pe care o anunță Spania după incendiul de la Notre Dame. Ce se va întâmpla cu toate marile monumente

Data publicării:
incendiu-notre-dame-pompiers-de-paris-fb (1)
Foto: Pompiers de Paris/Facebook

Spania va demara o revizie a securităţii instalaţiilor electrice ale monumentelor sale, „consecinţă evidentă” a incendiului care a distrus Catedrala Notre-Dame din Paris, a anunţat marţi ministrul spaniol al culturii, Jose Guirao, informează AFP, citată de Agerpres.

incendiu la catedrala notre dame
Catedrala Notre Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Foto: Hepta

„În mod evident, acesta este un semnal de alarmă şi vom demara o revizie a tuturor instalaţiilor”, marilor monumente, a declara Guirao la radioul public RNE, fără a preciza ce monumente vor fi vizate.

„Pericolele sunt în continuare instalaţiile electrice vechi, care trebuie supravegheate”, a subliniat el, dând asigurări că „în general, instalaţiile marilor monumente din Spania sunt sigure”.

Pista privind declanşarea accidentală a focului de la un şantier de renovare în curs pe acoperişul catedralei „reţine atenţia anchetatorilor, care investighează cazul”, a precizat o sursă apropiată dosarului la Paris. Incendiul pare să fi început la nivelul schelelor instalate pe acoperiş. O anchetă a fost declanşată pentru „distrugere involuntară prin incendiu”.

Jose Guirao a anunţat că va discuta cu omologul său francez Frank Riester pentru a se pune „total la dispoziţia” sa. „Deocamdată, este vorba în special de un sprijin moral, de solidaritate şi, începând de aici, de tot ce vor avea ei (francezii) nevoie”, a adăugat ministrul spaniol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri