Măsuri excepționale de securitate la târgurile de Crăciun din Franța

Data publicării:
franta

În ciuda ameninţărilor teroriste, francezii nu renunţă la târgurile de Crăciun. Milioane de oameni colindă străzile luminate cu beculeţe colorate printre jandarmi şi poliţişti care patrulează cu arma în mână.

Amenințarea teroristă a determinat autoritățile să ia măsuri excepționale de securitate pentru târgurile de Crăciun. Perimetrul este bine delimitat cu garduri de fier, fiecare persoană e controlată la intrare de agenții de securitate, iar zona e împânzită de polițiști. În plus, au fost instalate și aceste blocuri de beton pentru a împiedica un posibil atac în care să fie folosit un camion care să intre în mulțime.

Așteptarea de la intrare și prezența polițiștilor în zonă nu îi deranjează însă pe francezi care înţeleg bine situaţia.

„Așteptăm puțin timp la intrare, dar cred că sunt necesare. Măcar ne simțim bine aici, în siguranță.”

„Am fost controlați la intrare, bărbații într-o parte, femeile în cealaltă, sunt măsuri de securitate bune și ne simțim în siguranță.”

Peste două milioane de localnici şi turişti vizitează anual târgul de Crăciun de la Reims, al treilea ca mărime din Franţa. Pentru ca ei să se poată bucura în linişte de vin fiert, plăcinte, dulciuri şi tot felul de bunătăţi cu specific local, primarul a mutat târgul din piaţa unde era organizat de obicei într-una în care să poată amplasa dispozitivul de siguranţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri