Matei Vișniec: după fiecare atac, Franța uită că este într-un război foarte lung împotriva terorismului

Data publicării:
matei visniec digi-1

Vișniec a spus că raportul conținea date despre insuficiența mijloacelor și a logisticii pentru asigurarea securității.

În același timp, dramaturgul, stabilit în Franța, este de părere că nimeni nu poate asigura măsuri de securitate absolute, însă, în opinia sa, în unele orașe există o anumită stare de relaxare.

Matei Vișniec este de părere că, după Campionatul European, când au fost luate măsuri maxime de securitate, s-a instalat o stare de relaxare care a făcut posibil atacul de la Nisa.

După fiecare atac petrecut în Franța, spune scriitorul, scade vigilența, intervine o amorțeală și se uită un lucru esențial: „ Franța se află într-un război foarte lung și foarte special împotriva terorismului.Există un fel de reflex...ca oamenii să spună după un atac terorist că așa ceva nu se poate repeta”.

Vișniec l-a citat pe premierul francez, Manuel Valls, care, în intervenția sa de după atacul de la Nisa, a avertizat că Franța a intrat într-o nouă etapă, în care lumea va trebui să se obișnuiască, de fapt, cu terorismul. „Va trebui să ne obișnuim cu noi victime inocente, deci, într-un fel, asa cum israelenii sunt obișnuiți cu terorismul, așa și Europa Occidentală, Franța în orice caz, va trebui să se obișnuiască”, a mai spus Matei Vișniec. 

Citiți și:
Atentatul de la Nisa. Filmul evenimentelor
Atentat la Nisa. Peste 50 de copii au fost duși la spital
Atentat la Nisa. Martor: „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”
Atentat la Nisa. Șoferul a fost identificat. Polițiștii fac percheziții la locuința lui

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri