Meciul Germania - Olanda, anulat în urma unei alerte teroriste. Ministrul de Interne: „Siguranța oamenilor a fost prioritară”

Data publicării:
politie arma germania hanovra GettyImages-497550046

Foto: Gulliver / Getty Images

ACTUALIZARE 23.00. Ministrul de Interne din Saxonia Inferioară a anunțat că nu a fost găsit niciun material exploziv și nu a fost făcută nicio arestare. Șeful poliției din Hamburg a anunțat de asemenea că acel colet suspicios nu conținea material exploziv.

Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat că decizia de anulare a meciului a fost luată în avionul în care se afla cancelarul Angela Merkel. Aceasta a revenit între timp la Berlin.

Într-o conferință de presă, de Maiziere a declarat că a fost o decizie dificilă, deoarece meciul trebuia să fie o demonstrație de solidaritate împotriva terorismului.

Fac apel la înțelegere pentru anularea meciului. În această situație, siguranța oamenilor era prioritară”, a spus el.

Ministrul a arătat că au existat informații credibile privind o amenințare teroristă, dar nu a precizat care a fost sursa acestor informații.


ACTUALIZARE 21.46. Presa mai relatează că poliția din Hanovra a închis stațiile de tramvai și gările din oraș.


ACTUALIZARE 21.36. Un oficial din cadrul poliției germane a declarat că au existat planuri reale de organizare a unui atac la Hanovra și că existau informații concrete că va avea loc o explozie în sau lângă stadion.

Presa relatează că ar fi fost găsit explozibil într-o ambulanță aflată la intrarea în stadion.

Potrivit Bild, o a doua zonă din Hanovra a fost evacuată.

În momentul în care a fost dată alarma, Naţionala Germaniei era în drum spre stadion şi a fost transportată într-o zonă care nu a fost dezvăluită.

Poliția a confirmat că incidentul de la Hanovra are legătură cu atacurile de la Paris.


Ieri, meciul amical dintre Belgia şi Spania a fost şi al anulat, din cauza unor probleme de securitate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele de ordine au găsit un pachet suspect, motiv pentru care stadionul a fost evacuat. Și cancelarul german Angela Merkel ar fi urmat să meargă pe stadion pentru a vedea meciul.

Nivelul de alertă în privinţa posibilelor acte teroriste în Germania a crescut, după atentatele de vinerea trecută, de la Paris. Nimeni nu vrea să îşi asume vreun risc, având în vedere zecile de morţi şi sutele de răniţi din capitala Franţei, relatează digisport.ro.

Deocamdată nu s-au dat publicităţii detalii suplimentare cu privire la pachetul suspect depistat, însă geniştii sunt prezenţi la faţa locului şi cercetează zona. Accesul a fost, restricţionat, anunţă L'Equipe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri