Medicii bulgari cer ca bolnavii de COVID-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării

Data actualizării: Data publicării:
Medici lângă un pacient la ATI.
A treia doză de vaccin reduce cu 81% riscul spitalizării, conform studiului din UK. Foto: Getty Images

Medicii bulgari vor măsuri dure. Asociația Spitalelor a lansat o dezbatere în care cere practic ca bolnavii de COVD-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării.

Reprezentanții asociației susțin că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condițiile în care 90% dintre pacienți nu au făcut niciun vaccin anti-Covid.

Există, firește opoziție față de această propunere, organizațiile pacienților susțin că astfel s-ar încălca dreptul fundamental la asistență medicală.

Bulgaria se află alături de România la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene.

O mie de cazuri au fost anunțate în Bulgaria în ultimele 24 de ore, 86% dintre ele sunt pacienți care nu s-au vaccinat.

Bulgaria, care se confruntă cu varianta Delta a coronavirusului, înregistrează o creştere a numărului de infectări de la începutul lunii septembrie.

În ţară există un grad ridicat de neîncredere în vaccinuri şi doar 24% dintre adulţi au primit schema completă, comparativ cu media de 74% la nivelul Uniunii Europene.

În spitale se află mai mult de 6.200 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 537 la terapie intensivă, copleşind sistemul de sănătate.

În aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii are în vedere noi restricţii sau introducerea unui paşaport sanitar pentru limitarea transmiterii virusului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri