Mesaje pentru noul an. Angela Merkel, cu gândul la prosperitate. Vladimir Putin vrea siguranța oamenilor săi

Data publicării:
merkel

În mesajul de Anul Nou, şefa cancelariei de la Berlin le-a promis nemţilor că în 2014 va consolida forţa economică şi politică a Berlinului. În plus, le-a cerut sprijinul pentru a crea un viitor mai sigur generaţiilor viitoare.

„Sunt multe lucruri de făcut pentru ca Germania să rămână la fel de puternică şi pe viitor. Ceea ce este extrem de important pentru mine este să oferim următoarei generaţii o situaţie financiară ordonată şi să realizam cu succes tranziţia din sectorul energetic”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Angela Merkel a afirmat că pericolul crizei datoriilor suverane din spaţiul comunitar nu a fost în totalitate depăşit şi le-a cerut nemţilor să fie la fel de răbdători pentru a depăşi provocările din noul an.

Subiectele mai puţin grave au fost păstrate pentru finalul discursului, moment în care a vorbit şi despre dorinţele sale.

„Fiecare început de an este un moment al planurilor de viitor. Poate vreţi să renunţaţi la fumat, să faceţi mai mult sport sau să petreceţi mai mult timp cu familia. Personal, întotdeauna îmi propun să petrec mai mult timp în mijlocul naturii”, a adăugat Angela Merkel.

La rândul lui, preşedintele Vladimir Putin, în discursul de Anul Nou le-a vorbit ruşilor despre viitorul economic al ţării.

„Dragi prieteni, în anul care vine avem multe de făcut: în economie, creşterea standardului de viaţă pentru oameni, susţinerea securităţii oamenilor şi ducerea la bun sfârşit a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de Iarnă”, a subliniat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Mesajul liderului de la Kremlin vine la numai câteva zile după ce sudul Rusiei a fost lovit de cele mai grave atacuri teroriste din ultimii ani. Cel puţin 34 de oameni au murit în Volgograd în urma a două atentate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri