Mesajul Papei Francisc de Crăciun

Data publicării:
francisc

Papa Francisc şi-a pus marţi mesajul tradiţional de Crăciun sub semnul fraternităţii, îndemnând oamenii să considere diferenţele mai degrabă o bogăţie decât un pericol, relatează News.ro.

Pope Francis Holds His Weekly General Audience
Papa Francisc şi-a pus în 2018 mesajul tradiţional de Crăciun sub semnul fraternităţii. Foto: Gulliver/Getty Images

Ales în 2013, liderul Bisericii Catolice a dat a şasea binecuvântare „urbi et orbi” (”cetăţii şi lumii”) sub un soare radios, în Piaţa Sfântul Petru, în faţa a zeci de mii de credincioşi. Francisc a propovăduit „fraternitatea între persoane cu idei diferite, dar capabile să se respecte şi să-l asculte pe celălalt”.

Primul Suveran Pontif originar din America Latină a făcut aluzie la dezbaterea care polarizează, în multe ţări, pe tema problemei imigraţiei.

„Prin încarnarea sa, Fiul lui Dumnezeu ne arată că salvarea trece prin iubire, primire, respectul săracei noastre umanităţi pe care o împărtăşim cu toţii într-o mare varietate de etnii, limbi, culturi, dar cu toţii în calitate de fraţi în umanitate!”, a spus Papa.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Diferenţele noastre nu sunt nici un prejudiciu şi nici un pericol, ele sunt o bogăţie”, a subliniat Suveranul Pontif.

Mesajul de Crăciun a reprezentat pentru Francisc o ocazie să treacă în revistă un număr de ţări sfâşiate de conflicte.

El i-a îndemnat pe israelieni şi palestinieni „să reia dialogul şi să întreprindă un drum al păcii”.

El a îndemnat comunitatea internaţională „să acţioneze hotărât în vederea unei soluţii politice” în Siria, „care să lase de o parte disensiunile şi interesele partizane”.

El şi-a exprimat speranţa ca armistiţiul obţinut recent de ONU în Yemen „să poată, în sfârşit, să aline numeroşii copii şi populaţiile epuizate de război şi foamete”.

Papa a urat de asemenea armonie socială Nicaraguei şi Venezuelei, iar Ucrainei o pace „care să respecte drepturile fiecări naţiuni”.

Securitatea a fost consolidată cu ocazia acestei ceremonii, după arestarea săptămâna trecută, în sudul Italiei, a unui cetăţean somalez suspectat că face parte din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi care a ameninţat să comită atentate cu bombă în biserici, inclusiv în bazilica Sfântul Petru la Roma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri