Mesajul premierului britanic pentru scoțieni: Suntem o familie, vă rog nu destrămaţi această familie

Data publicării:
cameron captura

„Nu vreau ca scoţienilor să le fie vândut un vis care dispare. Independenţa nu ar fi o despărţire de probă, ci un divorţ dureros. Ar însemna că nu vom mai avea aceeaşi monedă, forţele armate pe care le-am construit timp de secole s-ar despărţi pentru totdeauna, fondurile de pensii ar fi tranşate cu un anumit preţ, graniţele pe care le avem ar deveni internaţionale şi ar putea să nu mai fie atât de uşor de trecut”, a spus David Cameron.

Sunt doar câteva dintre dezavantajele prezentate de David Cameron în speranţa că va înclina balanţa către cei care vor vota contra independenţei Scoţiei. Premierul britanic a scos pe masă şi arma politică - a dezvăluit că, dacă Scoţia rămâne în Regatul Unit, parlamentul de la Edinburgh va primi puteri sporite în ceea ce priveşte cheltuielile, taxele şi serviciile sociale.

„Dacă nu vă place de mine, vă spun că nu voi fi aici pentru totdeauna. Dacă nu vă place acest guvern, nu va conduce la nesfârşit, dar dacă părăsiţi Regatul Unit, acest lucru va fi pentru totdeauna”, a mai spus premierul britanic.

În ciuda rugăminţilor guvernului de la Londra, separatiştii scoţeni nu vor să rateze şansa de a obţine independenţa.

„Aceasta este o oportunitate unică în viaţă şi dovezile arată că tot mai mulţi oameni în Scoţia vor să pună viitorul Scoţiei în mâinile Scoţiei”, spune Alex Salmond, liderul Partidului Naţional Scoţian.

Va fi un referendum care va ţine pe jar guvernul de la Londra, pentru că avantajul unioniştilor în faţa separatiştilor este foarte mic.

Regina Elisabeta a doua i-a îndemnat pe scoţieni să se gândească foarte bine la viitorul lor. Cel puţin aşa susţine o sursă citată de presa britanică care ar fi auzit-o pe suverană făcând acest comentariu în timp ce participa la o slujbă religioasă chiar în Scoţia.

În acest timp, Statele Unite au spus că doresc un Regat Unit puternic, dar că decizia stă în mâinile scoţienilor.

Independenţa este susţinută de mai multe celebrităţi din Scoţia din lumea modei şi muzicală, care încearcă să determine alegătorii să spună DA la referendum prin participarea la manifestaţii şi concerte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri