Mesajul Reginei Elisabeta pentru Prințul Charles: Este un privilegiu pentru orice mamă

Data publicării:
regina si charles-GettyImages-476534932-09082015
Foto: Gulliver/Getty Images

Prinţul de Wales a împlinit miercuri vârsta de 70 de ani, ocazie cu care regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ţinut un discurs în care a lăudat abilităţile sale, numindu-l un „dedicat şi respectat moştenitor al tronului”. La recepţia organizată la palatul Buckingham au participat, între alţii, regi şi regine din Europa şi Orient, scrie News.ro.

regina si charles-GettyImages-476534932-09082015
Foto: Gulliver/Getty Images

„Este un privilegiu pentru orice mamă să poată ţine un discurs în cinstea fiului ei la a 70-a aniversare a lui. Înseamnă că ai trăit suficient de mult să îţi vezi copilul crescând. Este ca atunci când - ca să folosesc o analogie - plantezi un copac şi poţi să îl vezi crescând”, a spus regina.

Ea a continuat: „Mama mea m-a văzut împlinind 70 de ani, desigur. Şi a fost auzită că a observat că 70 este exact vârsta când numărul lumânărilor de pe tortul tău depăşeşte puterea suflului când trebuie să le stingi. De-a lungul celor 70 de ani ai lui, Philip şi eu l-am văzut pe Charles devenind un campion al conservării şi al artelor, un lider caritabil, un dedicat şi respectat moştenitor al tronului ce poate fi comparat cu oricine din istorie şi un tată minunat”.

Regina Elisabeta a subliniat că prinţul de Wales a fost susţinut de soţia lui, Camilla. „Prin acest discurs îi urez aniversare fericită fiului meu, un duce original. Pentru tine, Charles, pentru Prinţul de Wales”.

Miercuri seară, la palatul Buckingham au avut loc recepţia şi dineul organizate cu ocazia aniversării Alteţei Sale Regale Charles, Prinţ de Wales, la care au participat membrii familiei regale britanice, dar şi străine - precum regina Rania a Iordaniei, prinţul Albert de Monaco, prinţul Frederick şi prinţesa Mary ai Danemarcei, regele Herald şi regina Sonja ai Norvegiei, regina Mathilde şi regele Phillipe ai Belgiei, prinţesa Beatrix a Olandei, regina Sophia a Spaniei, prinţii Nicholas şi Tatiana ai Greciei.

În plus, între şefii de stat invitaţi de Regină, la eveniment s-a aflat preşedintele român Klaus Iohannis.

Prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall au ajuns miercuri şi în apropierea casei Spencer - fosta locuinţă a prinţesei Diana - pentru ca prinţul Charles să se întâlnească cu 70 de septuagenari care s-au implicat voluntar în diverse acţiuni caritabile ale cuplului regal.

Întrebat cum se simte, prinţul Charles, care a primit un balon colorat cu numărul 70, a spus: „Cum mă simt? Mai bătrân, mai bătrân. Nu sunt sigur, e ca o indigestie. La cât mai mulţi ani nu sunt atât de buni pe măsură ce îmbătrâneşti”.

Evenimente cu ocazia aniversării lui Charles au avut loc şi în Turnul Londrei, în Green şi Hyde Park din Londra, unde s-au desfăşurat câteva trupe de artilerie, iar tunurile au tras de 41 de ori în cinstea prinţului de Wales, dar şi la Cardiff (Ţara Galilor).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri