Mii de hectare distruse de flăcări în provincia spaniolă Leon

Data actualizării: Data publicării:
Deadly Wildfire Rages In Desert Near Palm Springs
BANNING, CA - OCTOBER 27: Firefighters battle the deadly Esperanza Fire before dawn in the San Jacinto Mountains on October 27, 2006 near Banning, California, west of Palm Springs. Four US Forest Service firefighters were killed and a fifth critically injured when a wall of flame swept over them as they tried to protect a home on October 26. The Santa Ana Wind-driven wild grew to more than 24,000 acres by nightfall. (Photo by David McNew/Getty Images)

Un mare incendiu de pădure, ce pare provocat și care a mistuit peste 6.000 de hectare, face ravagii în provincia spaniolă León (nordul Spaniei), la stingerea sa participând atât mijloace terestre cât și aeriene, relatează EFE.

Deadly Wildfire Rages In Desert Near Palm Springs
Sursă foto: Getty Images

Virulență flăcărilor care au izbucnit miercuri noapte a obligat evacuarea a 80 de persoane din trei mici localități ale provinciei din cauza fumului gros.

Surse ale Departamentului mediului ale provinciei autonome Castilla și León au declarat pentru EFE că a fost o noapte foarte grea și s-a reușit să se controleze fronturile de est, vest și sud, dar nu și zona de nord unde au izbucnit prima oară flăcările.

Mijloacele aeriene s-au alăturat echipelor de intervenție la primele ore al zilei. Un număr de 300 de pompieri participă la stingerea flăcărilor, ajutați de alte câteva sute din partea Armatei, Gărzii Civile și Crucii Roșii.

Potrivit experților, orografia terenului, vântul și seceta extremă împiedică stingerea focului și fac să crească pericolul.

Spania a înregistrat anul acesta un număr mai mare de incendii decât în aceeași perioadă a anului trecut. Până la 31 iulie, au fost contabilizate 8.785 de incendii de pădure, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, Pescuitului, Alimentației și Mediului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri