Mii de persoane au protestat la Chişinău, la şase ani de la violenţele din aprilie 2009

Data publicării:
protest-1

Foto: Jurnal.md

Mii de oameni s-au adunat în centrul Chişinăului, la apelul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, în cadrul unei acţiuni de protest faţă de furturile din bugetul statului şi corupţia din justiţie.

Protestatarii au cerut condamnarea autorilor crimelor din 7 aprilie 2009, identificarea şi judecarea celor vinovaţi de distrugerea sistemului financiar-bancar şi sărăcirea cetăţenilor, dar şi reformarea reală a sistemului de justiţie şi combaterea corupţiei.

Manifestanţii au scandat lozinci precum „Hoţii de la guvernare, la puşcărie!”, „Jos criminalii de la guvernare!”, „Miliardul înapoi”, „Jos Plahotniuc, Voronin şi Filat”, dar și „Unire!”:

În cadrul manifestaţiei, mai multe personalităţi, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, oameni de cultură şi avocaţi au susţinut discursuri.

Protestul s-a încheiat cu un Marş al Tăcerii, până la Parlament. Ulterior, oamenii au aprins lumânări în memoria victimelor protestelor violente din 7 aprilie 2009, declanşate în urma contestării victoriei comuniştilor la alegerile legislative din 5 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri