Sari la conținut

Mii de poliţişti rămân în Catalonia atât timp cât va fi necesar, anunţă Guvernul

Ministrul spaniol de Interne Juan Ignacio Zoido a deplâns luni sutele de persoane rănite în timpul intervenţiei violente a poliţiei spaniole în timpul referendumului de duminică pe tema independenţei Cataloniei, însă a anunţat că mii de poliţişti suplimentari trimişi în această regiune vor rămâne mobilizaţi în nordul Spaniei atât timp cât acest lucru va fi necesar, relatează The Associated Press.

Independence Referendum Takes Place In Catalonia

Foto: Guliver/GettyImages

Zoido a reiterat luni, într-un interviu pentru postul spaniol Antena 3 TV, că poliţia a acţionat în baza hotărârii justiţiei de a împiedica desfăşurarea referendumului.

Însă ministrul a recunoscut că ar fi preferat ca unele lucruri să nu se fi întâmplat.

El a declarat că poliţiştii au încercat pur şi simplu să ridice material electoral, dar că în unele cazuri oameni le-au opus rezistenţă duminică.

Madridul a trimis cel puţin 5.000 de poliţişti suplimentari din cadrul Poliţiei Naţionale şi Gărzii Civile să se alăture celor aproximativ 10.000 de oameni din cadrul celor două forţe de poliţie deja mobilizate în regiune.

Ofiţerii au tras cu gloanţe de cauciuc, au lovit cu bastoane şi cu picioarele multe persoane care au ieşit în stradă să apere referendumul, despre care Madridul subliniază că a fost ilegal.

Sute de persoane au fost rănite în confruntări în ziua consultării.

Sursa: News.ro

Pe aceeași temă