Mii de scoțieni și englezi au participat la reconstituirea bătăliei de la Bannockburn de acum 700 de ani

Data publicării:
razbel

Pentru comemorarea bătăliei de la Bannockburn, din iunie 1314, mulţi englezi şi scoţieni au venit costumaţi în haine de epocă. Cavalerii şi-au îmbrăcat armurile şi s-au întrecut pe câmpul de luptă.

„Profesorul meu de istorie spunea întotdeauna că, dacă nu ştii de unde vii, nu vei şti încotro te îndrepţi”, a spus unul dintre participanți.

„Suntem aici pentru a ne întâlni cu alţi oameni din Scoţia şi pentru a ne bucura de evenimentele care comemorează bătălia de la Bannockburn”, a spus un alt participant.

Bătălia de acum 700 de ani a fost câştigată de armata regelui Scoţiei. Iar comemorarea acestui moment are o semnificaţie specială anul acesta. A fost organizată cu trei luni înainte de referendumul prin care scoţienii sunt chemaţi să se pronunţe asupra independenţei faţă de Marea Britanie.

„Practic, nu există alternativă, independenţa este singura cale. A sosit timpul să ne guvernăm singuri Scoţia, aşa cum este ea”, a spus unul dintre miiel de scoțieni.

Scoţia face parte din Regatul Unit al Marii Britanii din anul 1707. Anul acesta, pe 18 septembrie, scoţienii sunt chemaţi la un referendum ca să decidă dacă vor sau nu ca Scoţia să fie o ţară independentă. O întrebare care, potrivit presei, pune în mare dificultate guvernul de la Londra. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri