Ministrul de Externe al Ucrainei: România, partener de încredere. Relațiile bilaterale pot avansa până la un parteneriat strategic

Data publicării:
icon nou ministru ucraina

Preşedintele României va vizita Ucraina la mijlocul lunii martie. Va fi o vizită foarte importantă, pentru că putem duce la nivelul următor relaţiile bilaterale, până la statutul de parteneriat strategic”, a declarat ministrul Pavlo Klimkin.

„În Ucraina ne pasă, bineînţeles, de comunitatea de români. Am făcut multe, dar mai putem face multe pentru această minoritate”, a adăugat acesta.

„Nu trebuie să lăsăm pe nimeni, nici pe ruşi, să împrăştie zvonuri şi speculaţii despre mobilizarea militară, care s-ar face incorect. A fost aceeaşi situaţie şi pentru Bulgaria. Într-o regiune cu peste 200.000 de etnici bulgari, în Ucraina, am avut doar 20 de oameni mobilizaţi în ultimul val. În cazul românilor, am fost informat şi am spus tuturor, inclusiv ministrului Bogdan Aurescu, au fost doar 25 de oameni mobilizaţi din peste 120.000. Şi e la fel şi pentru etnicii maghiari. Deci, avem de-a face cu o încercare deliberată, ţintită, de a deteriora relaţiile cu minorităţile din ţara noastră”, a explicat șeful diplomației ucrainene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri