Ministrul norvegian al apărării demisionează din cauza unei relaţii cu o femeie cu peste 30 de ani mai tânără

Data actualizării: Data publicării:
Norway's Minister of Defense Odd Roger Enoksen holds a bouquet of flowers as he poses on Slottsplassen palace square
Odd Roger Enoksen a fost numit ministru al Apărării în 2021. Foto: Profimedia

Odd Roger Enoksen, ministrul norvegian al apărării, demisionează din cauza unei relaţii sexuale pe care a avut-o în urmă cu mai mulţi ani cu o tânără care avea 18 ani la vremea respectivă.

Odd Roger Enoksen, acum în vârstă de 67 de ani, a confirmat pentru ziarul Verdens Gang că a avut o relaţie cu o tânără şi că a regretat acest lucru, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

El a cunoscut-o pe studentă în 2005 la o reuniune în nordul Norvegiei, înainte ca ea să-l întâlnească din nou într-o excursie şcolară la parlamentul norvegian. Enoksen avea 50 de ani la acea vreme, în timp ce tânăra avea doar 18 ani. După acea excursie, cei doi ar fi început o relaţie sexuală.

Enoksen a declarat pentru Verdens Gang că şi miniştrii pot avea o viaţă privată şi o relaţie extraconjugală. El nu a avut o poziţie de putere asupra ei.

Femeia, pe de altă parte, a spus că relaţia i-a modelat viaţa timp de 15 ani şi că a simţit ruşine, vinovăţie şi teamă că nimeni nu-i va crede povestea.

Demisia ministrului a fost o decizie corectă şi necesară după ce a ieşit la iveală relația lui din urmă cu 17 ani, a declarat sâmbătă presei premierul Jonas Gahr Store, fără a comenta detaliile.

Store a declarat că nu l-ar fi numit niciodată pe Enoksen dacă ar fi ştiut de relaţia respectivă atunci când a format guvernul în octombrie 2021.

Odd Roger Enoksen a fost membru al parlamentului din partea partidul său agrar de centru în 2005 şi a fost numit ministru al petrolului şi energiei la sfârşitul aceluiaşi an.

El este ministru al apărării în guvernul lui Store de la sfârşitul anului 2021.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri