Ministrul Sănătăţii din Bulgaria, învinuit pentru amenințare

Data actualizării: Data publicării:
0000240566-article2

Procurorii bulgari l-au inculpat pe ministrul interimar al Sănătăţii pentru abuz în serviciu, după ce a ameninţat şeful unei agenţii naţionale, care a refuzat să angajeze un protejat al său, transmite News.ro. Ilko Semerdjilev nu a comentat acuzaţiile.

0000240566-article2

Ilko Semerdjilev, care este şi vicepremier interimar, a ameninţat că o va demite pe directoarea executivă a Agenţiei Medicamentului din Bulgaria, Asena Stoimenova, care a respins un favorit al ministrului pentru postul de director adjunct.

Stoimenova a refuzat să îl angajeze pe cel propus de Semerdjilev ca director adjunct pentru că deţinea companii în domeniul industriei medicale, ceea ce ar fi dus la un conflict de interese, se arată într-un comunicat publicat luni de Parchet.

„Te pot demite, îţi pot face şi alte lucruri”, i-ar fi spus ministrul lui Stoimenova.

Bulgaria, una dintre cele mai sărace şi mai corupte state din UE, a fost criticată în repetate rânduri de Comisia Europeană pentru că nu a reuşit să rupă legăturile dintre oficiali corupţi şi oameni de afaceri şi să impună statul de drept.

Guvernul interimar, numit de preşedintele Rumen Radev la sfârşitul lunii ianuarie, va rămâne în funcţie până când un nou Guvern va fi format, după alegerile anticipate ce au avut loc pe 26 martie.

Anul trecut, procurorii i-au inculpat pe fostul ministru al Sănătăţii şi trei foşti miniştri ai Energiei pentru management defectuos. Dosarele lor nu au ajuns încă în instanţă şi cu toţii se declară nevinovaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri