Ministrul Sănătății din Norvegia: Lăsați oamenii să fumeze și să mănânce carne roșie

Data actualizării: Data publicării:
ministru fumator norvegia

Proaspătul ministrul al Sănătății din Norvegia a stârnit controverse după ce a declarat că oamenii ar trebui să fie lăsați să mănânce, să fumeze și să bea „cât de mult vor”.

ministru sanatate norvegia
FOTO: Wikipedia

Ministrul Sylvi Listhaug a spus că fumătorii se pot simți deseori ca niște paria ai societății. Nu e prima oară când ministrul se remarcă prin afirmații controversate. De asemenea, ea este cunoscută pentru populism și pentru părerile sale anti-imigranți, potrivit BBC.

Sylvi Listhaug a fost numită ministrul Sănătății, vineri, la un an după ce a fost obligată să renunțe la această funcție.

Criticii spun că ministrul nu înțelege foarte bine ce înseamnă sănătatea publică.

Modul în care văd eu sănătatea publică este unul foarte ușor. Nu vreau să fac poliție morală și nu o să le spun oamenilor cum să-și trăiască viețile, dar intenționez să ajut oamenii să aibă informațiile necesare pentru a lua ei deciziile”, spune Sylvi Lishaug.

Oamenii ar trebui să aibă voie să fumeze, să bea și să mănânce câtă carne roșie vor. Autoritățile pot informa, dar oamenii cam știu ce e sănătos și ce nu e, cred”, adaugă ministrul Sănătății norvegian.

Cred că mulți fumătorii se simt ca niște paria. Simt că aproape ar trebui să se ascundă, iar asta mi se pare stupid. Deși fumatul nu este bun, pentru că e dăunător, adulții trebuie să decidă ei pentru ei ce fac”, explică Sylvi Listhaug, fumătoare la rândul ei.

Tot ce trebuie să facem noi, ca guvern, este să le oferim oamenilor informații pe baza cărora ei să ia decizii. De asta ar trebui, printre altele, să avem o strategie a tutunului, care ar ajuta tinerii să nu înceapă să fumeze și deseori să-i facă pe adulți să-și dorească să se lase de fumat”, spune Sylvi Listhaug.

Ministrul Sylvi Listhaug este membru al partidului de dreapta „Progres” care participă la coaliţia guvernamentală condusă de Partidul Conservator.

FOTO: Reddit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri