Ministrul ucrainean de Interne: Explozia de la gazoduct a fost provocată de o bombă

Data publicării:
explo gazoduct

Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat că a fost vorba de un dispozitiv exploziv plasat sub suportul de beton al conductei, în locul în care se intersectează patru conducte care alimentează această magistrală.

Oficialul ucrainean a spus că nu a fost o acțiune întâmplătoare și că a fost vorba de un act de sabotaj clar, dar, deocamdată, nu a dat vina pe nimeni și nu a făcut legătura cu violențele din estul țării, acolo unde separatiștii se luptă cu forțele guvernamentale.

Imediat după explozia de ieri, Serviul de stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei a informat că incidentul s-a produs ca urmare a unei depresurizări, a urmat o scrugere de gaze și apoi un incendiu. Așadar, două versiuni total diferite în 24 de ore, însă probabil că versiunea oficială va rămâne cea anunțată de ministrul ucrainean.

Rusia a spus despre acest eveniment că Ucraina nu are grijă de rețeaua sa de gazoducte, această magistrală de 4.500 de kilometri fiind cea prin care gazul rusesc ajunge în mai multe țări europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri