Misterul bebelușilor născuți cu membre lipsă, în Franța. Ce ar putea cauza malformațiile

Data publicării:
france info

Franța a lansat o anchetă la nivel național, după ce mai mulți bebeluși s-au născut cu membre lipsă, la o săptămână după ce investigația inițială fusese închisă, scrie BBC News.

Cel puțin 12 copii s-au născut cu mâini sau picioare lipsă în trei regiuni din Franța. Investigația lansată inițial a fost închisă după ce autoritățile nu au reușit să stabilească o cauză comună în aceste cazuri.

Însă acum sunt raportate 11 cazuri noi de bebeluși născuți cu membre lipsă, iar oficialii din Sănătate au cerut o nouă anchetă.

Afecțiunea este o formă de ageneză, în care membrele superioare ale fetusului nu se dezvoltă corect și complet în timpul sarcinii. În cazurile semnalate în Franța, bebelușii s-au născut cu mâini sau picioare lipsă ori chiar cu părți lipsă din antebraț sau degete.

Cazurile au apărut în regiunea Ain din estul Franței, în regiunea Bretania și în Loire-Atlantique. Există suspiciuni că afecțiunile ar fi provocate de o posibilă contaminare cu pesticide, însă deocamdată nu există suficiente dovezi în acest sens.

Ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, a declarat că nicio ipoteză nu poate fi exclusă. „Cred că toată Franța vrea să știe adevărul. Nu vrem să excludem nicio variantă, poate este ceva ce au mâncat, poate ceva ce au băut, poate are legătură cu mediul în care trăiesc. Poate este de vină aerul pe care l-au respirat”, a declarat acesta.

Copiii din prima generație au deja 7-8 ani. Părinții lui au declarat pentru FranceInfo că nu a fost nicio problemă la ecografiile din timpul sarcinii și că au aflat abia la naștere că fiului lor îi lipsea o mână, iar medicii nu au știut să le spună de ce.

Marți, Ministerul Sănătății a avertizat că noile cazuri au fost descoperite în urma analizei bazelor de date ale spitalelor și că noi studii, în anii următori, ar putea dezvălui că numărul cazurilor este, de fapt, mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri