Moaștele papei Ioan Paul al II-lea, furate dintr-o catedrală din Italia

Data publicării:
Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul Suveran Pontif care în 1999 vizita o țară majoritar ortodoxă: România
Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul Suveran Pontif care în 1999 vizita o țară majoritar ortodoxă: România Foto: Guliver /Getty Images

Un relicvariu din aur și cristal conținând picături de sânge ale papei Ioan Paul al II-lea a fost furat de la catedrala din orașul italian Spoleto, situat în centru țării, a anunțat episcopul așezământului, potrivit Reuters.

Obiectul sacru a dispărut miercuri din altarul dedicat papei Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005, după 27 de ani de pontificat.

Un cleric care se îngrijea de catedrală pe timpul nopții a observat lipsa relicvariului, care avea în interior un flacon care conținea câteva picături din sângele papei. 

Moaștele, obiecte venerate de catolici, sunt de obicei bucăți din hainele sau trupul sfântului.

Moaștele furate din Spoleto erau ținute temporar în catedrală, până la inaugurarea uneia noi, în Umbria, închinată fostului papă.

„Înapoiați relicvariul catedralei și credincioșilor”, a îndemnat arhiepiscopul Renato Boccardo, un apropiat al papei Ioan Paul al II-lea.

Arhiepiscopul a mai spus că nu este clar dacă relicvariul a fost furat pentru recompensă, cum s-a mai întâmplat cu astfel de obiecte în Italia. Poliția verifică înregistrările de pe camerele video din interiorul și exteriorul catedralei.

catedrala spoleto
Catedrala din Spoleto. Foto: duomospoleto.it

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri