Moldovenii, mai aproape de ridicarea vizelor. În trei luni ar putea călători liber în UE

Data publicării:
parlamentul european - facebook-5

Marian Jean Marinescu/ foto: MEDIAFAX

Raportor al Grupului PPE pentru acest dosar este vicepreședintele Marian-Jean Marinescu.

„Lucrurile s-au mișcat repede și foarte bine. În noiembrie Comisia propunea ridicarea vizelor, iar în mai puțin de trei luni s-au făcut demersurile necesare și s-a votat raportul în comisia parlamentară. Plenul Parlamentului European va vota în sesiunea următoare, pe 25 februarie, și sunt absolut convins că rezultatul va fi pozitiv”, a declarat Marian-Jean Marinescu, potrivit unui comunicat transmis digi24.ro.

„Apropierea R. Moldova de Europa trebuie sprijinită și încurajată, iar eforturile guvernului de la Chișinău de realizare a unor reforme-cheie, în linie cu valorile UE, merită recompensate. Există un larg consens în Parlament în această privință. În maxim trei luni cetățenii moldoveni vor cirula liber în UE”, a estimat europarlamentarul român.

Eurodeputatul PDL a fost, anterior, raportor al Parlamentului European pentru propunerea de simplificare a procedurii de eliberare a vizelor pentru cetățenii moldoveni, adoptată anul trecut.

Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, vă așteptăm să circulați liber în UE!”, a reacționat pe Twittter și europarlamentarul Monica Macovei, membră a Comisiei LIBE:

Uniunea Europeană speră să semneze până la toamnă acordurile de asociere cu Republica Moldova şi Georgia parafate în noiembrie 2013 la Vilnius.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri