Sari la conținut

Moscova anunță că doi diplomați ruși sunt dați dispăruți în Ucraina

Ambasada Rusiei la Kiev

Ministerul de Interne de la Kiev a negat că forţele ucrainene ar fi reţinut doi angajaţi ai ambasadei ruse de la Kiev. Ambasada menţionează că anterior ministerul ucrainean a recunoscut că diplomaţii au fost reţinuţi. Luând în considerare declaraţiile contradictorii ale Kievului, ambasada Rusiei în Ucraina anunţă oficial că ataşatul diplomatic Mihail Şorin şi secretarul Andrei Golovanov sunt daţi dispăruţi”, potrivit unui comunicat al reprezentanţei diplomatice ruse.

Anterior, Rusia a anunţat că mai mulţi membri ai personalului ambasadei ruse la Kiev au fost reţinuţi joi şi a cerut eliberarea imediată a acestora, reamintește Mediafax.

Pe de altă parte, președintele Vladimir Putin a apreciat că ucrainenii şi ruşii sunt, practic, acelaşi popor.

„Rusia este o ţară care nu se teme de nimic. Dar, întotdeauna analizează în mod obiectiv tot ce se întâmplă pe teritoriul ei, cât şi în afară. Pe baza analizei, răspunde în mod corespunzător”, a susţinut Vladimir Putin.

„Eu consider că ruşii şi ucrainenii sunt practic un singur popor, indiferent ce ar spune oricine. Cei care au locuit din vechime pe actualul teritoriu al Ucrainei, nu şi-au spus niciodată altfel decât <ruşi>”, a spus Vladimir Putin.