Moscova somează Kievul să înceteze operațiunile militare din estul Ucrainei

Data publicării:
soldat mascat

Autorităţile de la Kiev au anunţat că şapte observatori OSCE au fost capturaţi de separatiştii proruşi la Slaviansk. „Nu există contact cu membri ai misiunii militare de verificare a OSCE, care se află în Ucraina în concordanţă cu acordurile de la Viena. Potrivit informaţiilor preliminare, ei ar fi fost capturaţi de către terorişti”, a declarat Iehvan Perebinis, purtător de cuvânt al MAE ucrainean.

Confruntările dintre armata ucraineană şi separatişti au început la primele ore ale dimineaţii, pe două fronturi. Un aeroport militar, aflat la 150 de kilometri de graniţa cu Rusia, a fost atacat cu rachete. În scurt timp, armata ucraineană a raportat că a pierdut un elicopter.

La sute de kilometri distanţă, o maşină care trecea în viteză pe lângă un punct de control din apropiere de Odesa lăsa în urmă o grenadă. Şapte oameni au fost răniţi de schije.

Autorităţile de la Kiev i-au acuzat pe separatişti că ucid civii pentru a ţine la distanţă armata care a primit ordin să potolească rebelii care vor alipirea cu Rusia.

Inamicii, criminalii, teroriştii, vor răspunde pentru faptele lor, pentru acţiunile criminale, a asigurat Vasil Krutov, şeful operaţiunii antiteroriste.

Inamicul despre care vorbeşte şeful operaţiunii antiteroriste este, evident, Rusia. Liderii de la Kiev se tem că Moscova ar putea provoca o conflagraţie mondială.

Lumea nu a uitat cel de-al Doilea Război Mondial şi Rusia vrea să îl declanşeze pe al treilea”, a declarat Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei.

Indiferentă la criticile venite de la Kiev şi din Occident, Moscova continuă exerciţiile militare la graniţa cu Ucraina. Peste 200 de tancuri fac manevre la un kilometru de frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri