Moţiune de cenzură în Grecia. Guvernul a trecut de un vot de neîncredere cerut de stânga radicală

Data publicării:
guvern grecia

Liderul stângii radicale l-a acuzat pe premierul grec că nu a reuşit să împiedice ceea ce el a numit un dezastru umanitar care a afectat milioane de greci, prin aplicarea măsurilor de austeritate.

„Cerem o moţiune de cenzură împotriva guvernului dumneavoastră pentru că aţi eşuat aproape în toate acţiunile”, a declarat Alexis Tsipras, liderul partidului Syriza.

Dezbaterea a avut loc în timp ce la Atena se află o delegaţie a FMI, care urmează să decidă dacă această ţară va primi încă un ajutor de 5,9 miliarde de euro.

„În timp ce Syriza este blocată în propriile proiecte, ţara merge înainte. Domnule Tsipras, ţara vă lasă în urmă”, a afirmat Antonis Samaras, premierul Greciei.

Guvernul a primit votul de încredere a 153 de parlamentari din cei 300 din legislativ. Printre cei 124 de deputaţi care au votat moţiunea de cenzură s-a aflat şi unul din Partidul Socialist, aflat în coaliţia guvernamentală. El a fost exclus din partid, iar acum coaliţia mai are o majoritate de doar patru deputaţi în Parlament. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri