Moţiunea de cenzură împotriva Comisiei Europene a fost respinsă

Data publicării:
juncker - twitter-1

UPDATE 13.15: Moţiunea de cenzură împotriva Comisiei Europene a fost respinsă. 461 de europarlamentari au votat împotrivă, 101 pentru, în timp ce 88 s-au abținut.

Moţiunea a fost depusă de 76 de europarlamentari care îl acuză pe preşedintele Comisiei Europene că a încurajat evaziunea fiscală între 2002 şi 2010, când a fost premierul Luxemburgului. Înţelegeri secrete cu 350 de companii multinaţionale ar fi permis transfer de profituri în ţara sa, unde se percep taxe mai mici decât în alte state europene.

"Moţiunea de cenzură se referă la toată Comisia şi am impresia că sunt singurul interogat. Lăsaţi-i în pace pe ceilalţi comisari. Dacă vreţi să plec, spuneţi-o şi voi pleca!" A declarat Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

La începutul săptămânii, dezbaterea în plen a moţiunii a fost presărată cu replici acide între europarlamentari.

Guy Verhofstadt, preşedintele ALDE: "Cred că nu ar trebui să irosim prea multe cuvinte pe moţiunea aceasta. Nu este decât un joc meschin jucat de două grupuri: EFDD, al domnului Farage şi de grupul doamnei Le Pen."

Marine Le Pen, europarlamentar neafiliat: "Nu găsesc destule cuvinte în bogatul vocabular francez, ca să spun aşa, pentru a califica intervenţia dumneavoastră. Realitatea este că, datorită apariţiei unor documente, avem o dovadă în plus că Luxemburgul este responsabil de o mare evaziune fiscală în Uniunea Europeană.

Responsabilii de la Bruxelles spun, însă, că moţiunea are şanse mici de reuşită, pentru că Jean-Claude Juncker are sprijinul unei majorităţi europarlamentare confortabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri