Napoli | Serie de asasinate fără precedent din 2004

Data publicării:
napoli foto wikipedia

După o serie de asasinate în numai câteva zile, fără precedent din 2004, locuitorii din Napoli se tem de o reluare a ciclului de reglări de conturi între clanurile mafiote, scrie presa italiană, citată de News.ro.

Sâmbătă dimineaţă, într-un bar din apropiere de malul mării, un bărbat de 29 de ani a fost ucis cu 10 focuri de armă. Câteva ore mai târziu, un bărbat de 44 de ani şi nepotul său de 23 de ani a fost omorâţi cu o armă automată, în timp ce mergeau cu motocicleta pe o stradă aglomerată de la periferia Napoli.

Joi, un antreprenor de 72 de ani a fost găsit mort în maşina sa, împuşcat, în timp ce un bărbat de 50 de ani şi fiul său de 30 de ani a fost ucişi în faţa a zece martori într-un magazin de ţigări.

„Un adevărat carnagiu, în stilul de acţiune al Camorra, mafia napolitană”, au conchis mai multe ziare după seria de asasinate. 

Anchetatorii nu au făcut publică deocamdată nicio legătură între diferitele crime, chiar dacă toate victimele par să fi avut relaţii cu unul sau mai multe clanuri mafiote. În cazul bărbatului ucis în bar, o dispută cu o zi mai devreme ar putea explica asasinatul.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris a denunţat o lipsă de voinţă din partea statului de a ajuta Napoli să facă faţă acestui flagel.

„Armele nu pot fi luate de primari şi de preoţi, ci de forţele de forţele de ordine şi de magistraţi, care la Napoli lucrează bine şi fac sacrificii enorme. Problema este că suplimentare calitativă şi cantitativă de energie promisă de Guvern nu a venit”, a declarat edilul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri