Nașterea bebelușului regal. Prințul William: „Nu putem fi mai fericiți de-atât”

Data publicării:
william si kate mediafax-3

Sute de oameni au rămas peste noapte în faţa Palatului Buckingham.

„A fost cea mai frumoasă zi de luni din viaţa mea. Este uimitor! Toată lumea e fericită, se bucură”, a spus unul dintre englezi.

La câteva ore după anunţul naşterii fiului prinţului William, Londra s-a îmbrăcat de sărbătoare. Roata panoramică London Eye a strălucit în culorile drapelului britanic. În onoarea prinţului abia născut, fântâna din piaţa Trafalgar şi podul Londrei au fost luminate în albastru.

A fost bucurie mare şi peste ocean. La New York, vestea că ducesa de Cambridge a născut un băiat a fost anunţată pe ecranele imense din Times Square. New-yorkezii încearcă să ghicească ce nume va purta micul prinţ.

„George. Simt că va fi George. Aşa cred. Nu a mai fost de multă vreme. Tatăl reginei se numea George şi a fost foarte popular”, consideră un bărbat.

La Washington, preşedintele Barack Obama a salutat naşterea bebeluşui regal.

„Michelle şi cu mine suntem bucuroşi să îi felicităm pe ducele şi ducesa de Cambridge cu fericita ocazie a naşterii primului lor copil. Le dorim fericirea şi binecuvântările pe care le aduce faptul că au devenit părinţi. Copilul vine pe lume într-un moment de promisiuni şi oportunităţi pentru Statele Unite şi Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Mesaje de felicitare au trimis şi liderii politici din Canada şi Australia, unele dintre cele mai importante ţări din Commonwealth. În Canada, clădirea parlamentului din Ottawa, turnul CN din Toronto şi cascada Niagara au fost luminate în albastru, pentru a omagia naşterea viitorului rege.

Bucurie imensă în familia regală a Marii Britanii. Ducesa de Cambridge şi soţul ei, prinţul William, au devenit ieri, 22 iulie, părinţii unui băieţel. Moştenitorul coroanei britanice a venit pe lume la ora locală 16.24, adică la 18.24 de minute ora României cu o greutate de 3 kilograme şi opt sute de grame.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri